Аcкетон®

е специално разработен за облекчаване на симптомите на нарушения на венозната циркулация като подути крака, разширени вени, неспокойни крака и болки в долните крайници.

Природните флавоноидни съединения диосмин и хесперидин се използват за борба с проблеми, свързани с възпаление и подуване на вените, като по този начин възстановяват нормалната функция на вените.

АСКЕТОН® действа като флеботропно и съдовопротективно средство. Той повишава венозния тонус, подобрява лимфния дренаж и намалява хиперпропускливостта на капилярите.

Специално приготвена смес от микронизирани биофлавоноиди

Какви са ползите от приема на Аcкетон® за мен?

Приемът на Аcкетон® може да

• Подобри функцията на венозната система

• Спомогне за поддържането на здравословно кръвообращение в краката

• Облекчи симптомите на нарушения на венозната циркулация като подути крака, разширени вени, неспокойни крака и болка в долните крайници

• Помогне за облекчаване на симптомите на разширени вени като умора, болки в краката и да спомогне за предотвратяването на по-нататъшното развитие на болестта

• Подобри симптомите, причинени от хемороиди

Как да приемам Аcкетон®?

Приемайте 2 таблетки дневно, една на обед и една вечер по време на хранене според указанията на Вашия лекар или фармацевт.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Всяка опаковка съдържа 64 или 96 таблетки, подходящи съответно за 1 месец или 1,5 месеца продължителност на прием.

Кои съставки съдържа Аcкетон®?

Аcкетон® съдържа естествено срещащите се флавоноидни съединения диосмин и хесперидин, намиращи се в цитрусовите плодове като портокали и лимони.

Микронизирана биофлавоноидна фракция

  • Диосмин (450 mg* в 1 таблетка; 900 mg в 2 таблетки)
  • Хесперидин (50 mg* в 1 таблетка; 100 mg в 2 таблетки)
  • Дневната стойност не е установена

Диосмин

Диосмин е флавоноид, който може да се намери главно в семейството на цитрусовите плодове Rutaceae. Цитрусовите плодове, особено лимоните са богат източник на диосмин. Лимоните произвеждат редица полезни флавоноиди, включително диосмин, както в зрелите плодове, така и в листата. През 1925 г. диосмин за първи път е изолиран от Scrophularia nodosa L. (живениче). Той е въведен като терапевтично средство през 1969 г. и е широко използван в Европа като флеботоничен и съдов протектор за лечение на венозни състояния и хемороиди.



Хесперидин

Хесперидин е биофлавоноид, намиращ се предимно в неузрели цитрусови плодове като портокали, грейпфрут, лимон и мандарини. Името му произлиза от думата "hesperidium", което означава плод от цитрусови дървета.

Хесперидинът за първи път е изолиран през 1828 г. от френския химик Лебретон от белия вътрешен слой на цитрусови кори и се смята, че има благоприятен ефект върху кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението и намалява възпалението. Той се използва като естествено средство за борба с редица състояния, включително алергии, хемороиди, високо кръвно налягане, горещи вълни, повишена температура, синузит, симптоми, свързани с менопаузални промени, предменструален синдром и разширени вени.

Синергично действие на диосмин и хесперидин

Комбинацията от диосмин и хесперидин потиска възпалителните процеси и намалява загубата на течности в околните тъкани. Тези флавоноиди също стимулират лимфната функция и връщането на течността от тъканите обратно в кръвообращението, като по този начин намаляват отока.

Необичайно високото кръвно налягане във вените причинява изтичане на течност в околните тъкани. Натрупаната тъканна течност трябва да се върне в кръвообращението чрез лимфната система. При хроничната венозна недостатъчност лимфната система е претоварена, което води до подуване на тъканите или оток.

Последващият възпалителен процес, обхващащ белите кръвни клетки, причинява влошаване на целостта на кръвоносните съдове и подуване на съдовете, което допълнително увеличава изтичането на течност от вените. 



5 ПОЛЕЗНИ ДЕЙСТВИЯ

  • ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ

    насърчава притока на кръв и подобрява микроциркулацията на капилярите

  • МИКРОЦИРКУЛАЦИОННО ДЕЙСТВИЕ

    Намалява отока и / или едема

  • ВАЗОАКТИВНО ДЕЙСТВИЕ

    повишава венозния тонус

  • ДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЛИМФАТА

    помага лимфната течност да се върне обратно в циркулацията

  • АНТИОКСИДАНТНО ДЕЙСТВИЕ

    намалява оксидативния стрес

1. Katherine A. Lyseng-Williamson and Caroline M. Perry Micronised Purified Flavonoid Fraction. A Review of its Use in Chronic Venous Insufficiency, Venous Ulcers and Haemorrhoids. Drugs 2003; 63 (1): 71-100

2. Diosmin Monograph. Alternative Medicine Review 2004, Volume 9, Number 3

3. Hesperidin. Natural Medicines Database. Professional Monograph. 2/13/2019

4. The British Journal of Surgery: Meta-Analysis of Flavonoids for the Treatment of Haemorrhoids

5. Ramelet AA. Clinical benefits of Daflon 500mg in the most severe stages of chronic venous insufficiency. Angiology 2001;52:S49-S56.

6. Smith PD. Neutrophil activation and mediators of inflammation in chronic venous insufficiency. J Vasc Res 1999;36:24-36.

7. Bergan JJ, Schmid-Schonbein GW, Takase S. Therapeutic approach to chronic venous insufficiency and its complications: place of Daflon 500 mg. Angiology 2001;52:S43-S47.

8. Le Devehat C, Khodabandehlou T, Vimeux M, Kempf C. Evaluation of haemorheological and microcirculatory disturbances in chronic venous insufficiency: activity of Daflon 500mg. Int J Microcirc Clin Exp 1997;17:27-33.

9. Yoichi Nogata et al. Flavonoid Composition of Fruit Tissues of Citrus Species. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry Vol. 70 (2006) , No. 1 pp.178-192

10. Amílcar Duarte et al. Citrus as a Component of the Mediterranean Diet. Journal of Spatial and Organizational Dynamics, Vol. IV, Issue 4, (2016) 289-304

11. Jung-Kook Song and Jong-Myon Bae. Citrus Fruit Intake and Breast Cancer Risk: A Quantitative Systematic Review. J Breast Cancer. 2013 Mar; 16(1): 72–76.

12. Carlos A. González, Núria Sala, Theodore Rokkas. Gastric Cancer: Epidemiologic Aspects. Helicobacter ISSN 1523-5378doi: 10.1111/hel.12082

13. Grapefruit and Medication. Total Health. 27 (2): 39. 2005.

14. Carr, Jackie. Five Ways to Prevent Kidney Stones. UC San Diego. April 22, 2010

15. A. Lichota et al. Therapeutic potential of natural compounds in inflammation and chronic venous insufficiency. European Journal of Medicinal Chemistry 176 (2019) 68-91

16. Bogucka – Kocka et al. Diosmin – Isolation Techniques, Determination in Plant Material and Pharmaceutical Formulations, and Clinical Use. Natural Product Communications Vol. 8 (4) 2013

17. Berne, Robert M, Bruce M. Koeppen, and Bruce A. Stanton. Berne & Levy physiology, Seventh Edition. Philadelphia, PA: Mosby/Elsevier, 2018

18. Hall, John E, and Arthur C. Guyton. Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology, 13th edition. Philadelphia, PA: Elsevier, 2016

19. Overview of the Venous System. MSD Manual Consumer Version. Retrieved June 11th, 2016 (https://www.msdmanuals.com/home/heart-and-blood-vessel-disorders/venous-disorders/overview-of-the-venous-system)

20. Huether, Sue E.McCance, Kathryn L., eds. Understanding Pathophysiology. 6th edition. St. Louis, Mo.: Elsevier/Mosby, 2016

21. Heart and Blood Vessels Disorders. MSD Manual Consumer Version. Retrieved June 11th, 2016 (https://www.msdmanuals.com/home/heart-and-blood-vessel-disorders/venous-disorders/overview-of-the-venous-system)

22. Economos C, Clay WD. Nutritional and health benefits of citrus fruits. Food Nutr Agric. 1999;24:11–18

23. Morand C., Dubray C., Milenkovic D., et al. Hesperidin contributes to the vascular protective effects of orange juice: a randomized crossover study in healthy volunteers. American Journal of Clinical Nutrition. 2011;93(1):73–80. doi: 10.3945/ajcn.110.004945

24. Zou Z., Xi W., Hu Y., Nie C., Zhou Z. Antioxidant activity of Citrus fruits. Food Chem. 2016;196:885–896. doi: 10.1016/j.foodchem.2015.09.072

25. Testai L., Calderone V. Nutraceutical value of citrus flavanones and their implications in cardiovascular disease. Nutrients. 2017;9:502. doi: 10.3390/nu9050502